Ian Maatsen (l) in 2017 op CWO met zijn neven Dalian en Darren (r) (Foto: Sv CWO)

Eindelijk weer een Vlaardinger in Oranje! Ian Maatsen geselecteerd voor Nederlands elftal

Vlaardinger Ian Maatsen heeft de definitieve selectie van het Nederlands Elftal gehaald. Bondscoach Ronald Koeman heeft besloten de 21-jarige linkervleugelverdediger op te nemen in de selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Griekenland op 7 september en Ierland op 10 september. Daarmee zou Maatsen de eerste Vlaardinger sinds 35 jaar worden die zijn opwachting maakt voor Oranje.

Maatsen maakte vorig seizoen al indruk bij Burnley, op het tweede niveau in Engeland. Met die club wist hij als huurling van Chelsea de titel en promotie naar de Premier League binnen te slepen. Bij Chelsea beleeft Maatsen nu stilletjes zijn doorbraak. Bij de zesvoudig kampioen van Engeland deed Maatsen al twee wedstrijden mee als invaller in de competitie. Afgelopen week kreeg hij in het bekerduel tegen Wimbledon een basisplaats. Chelsea wist toen met 2-1 te winnen.

Eerste sinds 1988

De laatste Vlaardinger die in het Nederlands Elftal uitkwam is Wim Koevermans in 1988. Koevermans speelde één interland in aanloop naar
het Europees Kampioenschap in Duitsland. Tegen Bulgarije kreeg Koevermans een basisplaats en ging mee naar het EK. Daar speelde de voorstopper niet, maar werd wel Europees Kampioen met Nederland.