Eindelijk in het zicht: borstbeeld Bassie & Adriaan voor het raam bij Stadsgehoorzaal

Een standbeeld is er nog niet, maar het borstbeeld van Bassie & Adriaan is vanaf vandaag te bewonderen aan de Schiedamseweg. De Stadsgehoorzaal heeft het borstbeeld voor het raam geplaatst in het kader van het Thuismuseum, een project van Museum Vlaardingen.

Regelmatig wordt gespeculeerd over een standbeeld voor Bassie & Adriaan in Vlaardingen. Veel Vlaardingers vinden dat de jeugdhelden vereeuwigd moeten worden. Wat veel mensen niet weten is dat Bas en Aad van Toor wel degelijk al in brons zijn gegoten. In 2005 maakte Cees Vriesekoop een borstbeeld van de clown en acrobaat. Vlak voor de grootschalige renovatie van de Stadsgehoorzaal werd het beeld aangeboden door toenmalig burgemeester Tjerk Bruinsma en wethouder Ben van der Velde.

Destijds maakte het Vlaardings Musical Gezelschap de voorstelling ‘Het Theater Voorbij’ over de naderende renovatie en de historie van het gebouw. Na afloop van de voorstelling werd het borstbeeld overhandigd op het podium van de Stadsgehoorzaal aan Bas en Aad van Toor. Tijdens de renovatie werd het beeld opgesteld in de publieksruimte van het Stadskantoor. In 2007 keerde het beeld terug in het theater, waar het een plek kreeg bovenaan de trap naar het balkon toe, in de nok van het theater.

Lees ook: Zet je eigen topstuk voor je raam en draag bij aan het Thuismuseum