Eindelijk een eigen onderkomen voor Kledingbank Vlaardingen

De Stichting Kledingbank Vlaardingen heeft een onderkomen gevonden. Het gaat om de oude school aan de Philips de Goedestraat in de Westwijk, waar mensen via Ad Hoc een ruimte kunnen huren tot het pand wordt gesloopt.

Het bestuur van de kledingbank krijgt op 22 maart de sleutel, maar er moet nog wel wat gebeuren voor men er terecht kan voor kleding. “We zijn een crowdfunding gestart, omdat de gemeente alleen het onderkomen subsidieert”, aldus Josette Hogewoning, bestuurslid van de Stichting Kledingbank Vlaardingen, in Vlaardingen Vandaag. “We moeten spullen inkopen, zoals kledingrekken en een kleine koelkast. Als alles gereed is kunnen we om te beginnen drie dagen per week open, maar dat ligt aan het aantal vrijwilligers dat we op dat moment hebben. Met meer vrijwilligers kunnen we vaker open.”

Volgens Hogewoning is de kledingbak niet streng wie wel en niet langs mag komen. “We hanteren over het algemeen 120% van de uitkering als grens, maar we bekijken het per geval. Op dat gebied zijn we niet heel streng, maar we hebben niet het gevoel dat mensen misbruik maken van de kledingbank.”

Luister hier het hele gesprek met Josette Hogewoning in Vlaardingen Vandaag: