(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Robert Vos Vlaardingen Het slaan van een eerste paal door wethouder Ivana Somers.

Eerste paal in grond voor tijdelijke woningen Oekraïense ontheemden

Op 15 november heeft wethouder Ivana Somers-Gardenier symbolisch de eerste paal geslagen voor de start van de bouw van de tijdelijke wijk voor Oekraïense ontheemden.

In december worden de eerste flexwoningen geplaatst. Nadat de woningen zijn afgewerkt en ingericht, kunnen de eerste Oekraïners begin 2023 naar hun tijdelijke onderkomen verhuizen. Tot en met eind juni 2023 groeit de wijk vervolgens stap voor stap tot bijna 400 woningen. Zo kan tot uiterlijk medio 2026 opvang worden geboden aan 1.000 Oekraïense ontheemden.

Eerder werd aangegeven dat te verwachten was dat de eerste mensen rond de feestdagen de sleutel van hun tijdelijke woning overhandigd zouden krijgen. De leverancier van de woningen heeft echter te maken met personeelstekorten, dit niet voor elkaar te krijgen is. Wel is in overleg met het Rijk een oplossing gevonden voor de rest van de woningen. Deze worden volgens de eerdere planning geleverd. 

Wethouder Ivana Somers-Gardenier (Opvang ontheemde Oekraïners): “Met hulp van Vlaardingse ondernemers gaan we alles op alles zetten om de woningen zo snel mogelijk af te werken en bewoonbaar te maken als ze geplaatst zijn. We zijn hierover al in gesprek met ondernemers die aangegeven hebben hierin mee te willen denken. Daar ben ik blij mee. Samen zetten we de schouders eronder.”

Er komen flexwoningen van goede kwaliteit. Na het beëindigen van de opvang van Oekraïense ontheemden kan een deel van de woningen dan op andere plekken in onze stad gebruikt worden voor Vlaardingse woningzoekenden. Naast woningen, komt er in het hart van de wijk een basisschool met een gymzaal. Ook komen er twee gemeenschappelijke gebouwen en speelplekken voor de kinderen.

Bron en volledige bericht: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Eerste_paal_in_grond_voor_tijdelijke_woningen_Oekra_ense_ontheemden