Schade aan de pui van het Stadhuis. Inzet: burgemeester Bas Eenhoorn

Eenhoorn over vuurwerkbom bij stadhuis: ‘Ik beschouw het als een gerichte aanval’

Burgemeester Bas Eenhoorn ziet de vuurwerkbom, die afgelopen zondagavond werd afgestoken bij het stadhuis in Vlaardingen, als een gerichte aanval op het bestuur. Dat vertelde hij donderdag in Vlaardingen Vandaag.

“Laat ik voorop stellen: het was illegaal vuurwerk, een mortierbom. Dat is niet zomaar iets”, zo vertelt Eenhoorn. “Als je daar niet goed mee omgaat, dan is dat dodelijk. Het geeft een enorme ontploffing.”

De bom werd zondagavond rond 23.10 uur afgestoken bij de ingang van het stadhuis aan de Markt in Vlaardingen. De politie is nog op zoek naar de daders.

Dat de bom bij het stadhuis werd afgestoken, noemt Eenhoorn ‘niet toevallig’. “Ik beschouw dat als een gerichte aanval, omdat het dodelijk illegaal vuurwerk is. Het gaat helemaal niet om mij persoonlijk. Het is een gerichte actie tegen het bestuur. Ik vind het voor de rest een zaak waar het Openbaar Ministerie en de politie mee bezig moet zijn. Dat wachten we rustig af.”

Inmiddels staan rond het stadhuis diverse mobiele cameratorens om toezicht te houden. Volgens Eenhoorn heeft dat niet direct iets te maken met de bom. “Elk jaar doen we dat. Juist om dit soort dingen tegen te gaan. Het komt eigenlijk nu net een paar dagen te laat, kan je zeggen.”