Boerderij Zonnehoeve

Een reis in de voetsporen van de Vlaardingse Melkvaart

Vlaardingen werd bekend als visserijstad, maar rondom de stad waren veel boerderijen waar melk een grote rol speelde.

In de stad verschenen grote en kleine melkfabrieken, zoals het Hollandiagebouw aan de Ooshavenkade. De boerderijen waren over de weg slecht te bereiken. De trekvaart bracht uitkomst: over het water kon de melk prima worden vervoerd.

In het “Rondje Melk” word je, door de stad en over het water, meegenomen terug naar de Melkvaart. De stadsgidsen vertellen tijdens een wandeling over de melkgeschiedenis van de stad en je kijkt binnen in het Hollandiagebouw, voorheen een melkfabriek. De fluisterboot ANDANTE brengt je naar het Melkmuseum. In de oude boerderij ‘Zonnehoeve’ aan de Vlaardingse Vaart maak je kennis met het vroegere leven op een melkboerderij. Daarna terug de stad in varend door het sluisje “de Vlaardinger Driesluizen”.

Het “Rondje Melk” kan als groepsarrangement worden geboekt van half april t/m half oktober, in diverse varianten. Daarnaast worden twee “Rondjes Melk” georganiseerd voor individuele deelnemers en kleine groepen op zaterdag 22 april en zaterdag 22 juli. Deze starten om 10.30 uur in Museum Vlaardingen. Rond 15.00 uur is de terugkomst in de haven. Kosten € 20,– en een lunch aan boord kan worden verzorgd voor € 10, –.

Meer informatie: https://www.srvv.nl/vf/index.php/rondje-melk