bron: Augusta van Hoogdalem

Een marathon door Vlaardingen “een mooie route door heel veel groen”

42.195 meter rennen door de Vlaardingse natuur. 24 juni is de Marathon van Vlaardingen. Organisator Augusta van Hoogdalem is druk bezig met de voorbereidingen. Die nemen veel tijd in beslag, maar verlopen soepel. “Ik heb gisteren nog spoedoverleg van 2,5 uur met de gemeente gehad omdat het hitteprotocol van kracht is, maar het gaat morgen echt een feest worden.”

Terwijl ze fietsend de route aan het uitzetten is heeft Van Hoogdalem heel even de tijd om te bellen. “Twee jaar geleden liepen we gewoon acht rondjes in de polder, dat was wat praktischer. Dit is een veel mooiere route door al het groen wat Vlaardingen te bieden heeft.” De route loopt van de Broekpolder naar het groen boven Holy-Noord. Vanaf daar gaan de lopers via de Broekpolder naar de Krabbeplas om uiteindelijk terug te keren in de Broekpolder.

Door het groen, maar wel verhard

“Ik wilde echt Vlaardingen laten zien,” vertelt Van Hoogdalem. “Daarom wilde ik echt niet over de grenzen van Vlaardingen laten gaan. Het is volledig door groen en natuur, maar wel verhard.” Van Hoogdalem is erg tevreden over het aantal aanmeldingen. “Er hebben 28 loper zich aangemeld, dat vind ik een schitterend getal.” Doordat het hitteprotocol van kracht is staat er bij ieder waterpunt koelboxen met ijsblokjes.

Er zijn verschillende onderdelen: de hele marathon, de halve marathon, de tien kilometer, een kidsrun en een wandeltocht. “Ik kwam al veel mensen tegen die op de fiets de route aan het verkennen zijn. Zij vinden het ook een schitterende route. Heel fijn om te horen.” Van Hoogdalem is zelf ook een fervent hardloper. “Ik had hem graag zelf ook gelopen, maar dat kan organisatorisch helaas niet. Ik ga hem zeker op een ander moment lopen!”

De route van de Marathon van Vlaardingen (bron: Augusta van Hoogdalem)