Een hitdossier over The KLF in De Maandagavond Show

The Justified Ancients of Mu Mu, The Timelords, en later The Kopyright Liberation Front (The KLF). Een bijzonder muziekduo dat in 1987 het licht zag. Bestaande uit Bill Drummond en Jimmy Cauty.

Een duo dat een gat in de markt zag door het mixen van Hip-Hop en House. Het succes was er hier in Nederland maar 2 jaar, tussen 1990 en 1992. Met hits als What Time Is Love, 3AM Eternal, Last Train to Trancentral en Justified & Ancient (met Tammy Wynette).

Maar wat was het in dit duo dat er voor zorgde dat ze in 1992 hun Britt Award in een veldje dumpten, plots een album wilde maken met heavy metal band ENT en een dood schaap voor een hotel neerlegden voor ze hun carrière eindigden? Waarom werd hun volledige catalogus en voorraden verbrand? En waarom werd 1 miljoen Britse Pond verbrand in 1994?

Een duo dat zo sterk de muziekindustrie de rug toe keerden, maar nu in 2021 toch 6 albums op Spotify gaat plaatsen.. Waarom nu wel weer?

Allemaal antwoorden die je krijgt in een heel interessant en gloednieuw hitdossier over The KLF, aanstaande maandag in De Maandagavond Show, op Omroep Vlaardingen.