Foto achtergrond: Urhahn

Een droombinnenstad voor Vlaardingen? ‘Overal zal er een grote verandering moeten plaatsvinden’

Wethouder Bikkers heeft het plan voor een vernieuwde Vlaardingse binnenstad aan de gemeenteraad gepresenteerd. De grootste verandering zal plaatsvinden op het Liesveldviaduct, wat zal worden omgevormd tot park. “Dat die weg hier niet meer zal zijn, dat is zeker.”

Het plan wat gepresenteerd is aan de gemeenteraad is niet alleen opgesteld door het college, tot enthousiasme van Bikkers. “We hebben vastgoedpartijen aan ons gebonden en dat is echt een gamechanger. Zij vinden dit een realistisch plan en willen ook echt gaan investeren.” De ene voorbijganger noemt het een heel mooi plan, de andere heeft zo haar twijfels. “Mooi bedacht, maar waar moet het verkeer naartoe?”

‘Auto’s komen hier niet meer verder’

Volgens Bikkers zijn er twee opties voor de toekomst van de binnenstad. “Of we maken er wat prachtigs van of we doen helemaal niks. Dat laatste accepteer ik niet van mezelf en ook de stad zal dat niet accepteren. We moeten er mee aan de slag.” Daarom wil Bikkers er een park van maken. “De auto’s komen hier niet meer verder. Het wordt een prachtig park met ook een verbinding met de binnenstad.” Bikkers doelt hiermee op grote brede trappen vanaf de Blokmakersplaats en vanaf het nieuwe ‘Liesveldviaduct-park’ naar het Veerplein.

Veel zaken zijn nog onzeker. Eerst moet dit plan begin volgend jaar worden uitgewerkt en vastgesteld. “Misschien komen er wel honderden woningen bovenop het voormalige C&A-pand. Ik wil eerst een stip op de horizon zetten en daarna kijken naar de uitdagingen. Als je begint met de problemen gebeurt er helemaal niks in deze stad.”