Dure auto in beslag genomen

Tijdens een bedrijvencontrole die de gemeente Vlaardingen samen met de politie en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team) heeft uitgevoerd, is een auto in beslag genomen. De auto, die als gestolen staat geregistreerd, heeft een nieuwwaarde van meer dan 100.000 euro.

De auto werd aangetroffen op een parkeerplaats en was aan de binnenkant volledig gestript. Ook zat er een vals kenteken op. De politie heeft de auto inbeslaggenomen en doet onderzoek naar sporen van een mogelijke dader.

In een aantal garage-units werden kleine garagebedrijven aangetroffen die niet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De gemeente onderzoekt of deze garages zijn toegestaan in het bestemmingsplan. 

Aanpak ondermijning

Gemeente Vlaardingen trok bij deze controle op met meerdere partners. De bestuurlijke aanpak is namelijk hét instrument om ondermijnende criminaliteit te frustreren en te belemmeren. In het Integraal Veiligheidsplan 2020-2023 van de gemeente Vlaardingen is de aanpak van ondermijning als speerpunt opgenomen. Uit de veiligheidsanalyse komen nadrukkelijk de grootschalige ondermijningsproblemen in Vlaardingen naar voren. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen en situaties waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.