Duizenden euro’s beschikbaar vanuit Fonds Schiedam Vlaardingen voor burgerinitiatieven om wijk op te fleuren

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt geld beschikbaar voor burgerinitiatieven om de wijk op te fleuren. John Massaar, directeur van het fonds, vertelt in het programma Vlaardingen Vandaag dat normaal alleen verenigingen en stichtingen in aanmerking komen voor ondersteuning, maar dat er eens per jaar geld beschikbaar wordt gesteld voor burgerinitiatieven.

“We merken dat er groepjes inwoners zijn die hele leuke ideeën hebben en daar ook financiering voor zoeken. Met minimaal 3 personen kan er een aanvraag ingediend worden waarvoor een bedrag ter beschikking wordt gesteld tussen de 1.000 en maximaal 10.000 euro.”

Nieuwe initiatieven
Massaar geeft in het interview aan dat met deze ondersteuning er wellicht nieuwe initiatieven worden gelanceerd, die later kunnen uitgroeien tot iets anders. Het uitgangspunt van het fonds is om de wijk een beetje mooier te maken en elk initiatief dat bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk is daarbij welkom. Voorbeeld daarvan is de enorme muurschildering aan de Bleekstraat die vorig jaar werd gerealiseerd.

Eenvoudig aanvragen
Een aanvraag indienen is simpel. Het initiatief moet wel tenminste van drie bewoners in de wijk komen en het gaat om inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Ook moet het toegekende budget binnen één jaar na toekenning zijn uitgegeven. De aanvraag van een burgerinitiatief tot maximaal 10.000 euro kan tot 1 april 2021 worden gedaan via de website: www.fondssv.nl bij de button ‘aanvraag burgerinitiatief’.