Fotograaf: Sander Schenkel

Drie ondernemers krijgen subsidie binnenstad

De gemeente Vlaardingen kent voor de binnenstad momenteel drie soorten subsidies: Een verhuissubsidie voor bedrijven die gaan naar het kernwinkelgebied; een transformatiesubsidie voor pandeigenaren die van hun pand een woonhuis maken en een subsidie voor planvorming bij grootschaliger omvorming tot woningen.

Speelgoedwinkel Toys & Things verhuisde van de Hoogstraat naar het Liesveld. Een pandeigenaar op diezelfde Hoogstraat vormde zijn winkelpand om tot een sfeervolle woning. Tot slot maakte een andere pandeigenaar aan de Hoogstraat een plan om 6 woningen te realiseren. Kortom het subsidiebeleid begint zijn vruchten af te werpen.

Wethouder Bikkers: “Samen met ondernemers en pandeigenaren heeft de gemeente enkele jaren geleden gekeken waar winkels kansrijk zijn en waar niet. We hebben toen besloten om het winkelgebied compacter te maken en in de straten eromheen de winkeliers te stimuleren om dichter bij elkaar te zitten. Ook willen we de straten verlevendigen met de toevoeging van andere functies zoals dienstverlening, zorgverlening, educatie, cultuur en woningen. We zijn met de grote vastgoedeigenaren in gesprek over hoe we gezamenlijk een plan van aanpak kunnen maken voor een betere binnenstad.”

Meer weten? Kijk op https://www.vlaardingen.nl/Onderwerpen/Bouwen/Projecten_in_de_stad/Projecten_Centrum/Plannen_Binnenstad?utm_source=Rx.Front&utm_medium=redirect&utm_campaign=binnenstad.