Door leerling gevonden vuurwapen vermoedelijk gebruikt bij schietpartij in Schiedam

Het vuurwapen dat een basisschoolleerling afgelopen donderdag vond bij speeleiland De Babber in Vlaardingen is vermoedelijk gebruikt bij een aanslag op 10 oktober, waarbij een 18-jarige Schiedammer ernstig gewond raakte. De verdachte, een 21-jarige Vlaardinger, meldde zich een paar uur na het incident bij de politie.

Dat maakte de politie gisteravond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Na het incident vluchtte de 21-jarige man naar de Vlaardingerdijk in Schiedam. Met een taxi werd hij afgezet bij station Vlaardingen-Oost. Anderhalf uur later, zaterdag 10 oktober rond 15.30 uur, kwam hij aan bij zijn woning vlakbij het Van Hogendorpkwartier.

In de tussentijd zwierf hij vermoedelijk door de Babberspolder. Daarbij zou hij waarschijnlijk het gebruike vuurwapen hebben achtergelaten bij de speeltuin, waar de basisschoolleerling afgelopen donderdag het wapen aantrof. Die leerling bleef van het wapen af en meldde het bij school.

Er wordt nog forensisch onderzoek gepleegd om het verband tussen de man en het vuurwapen aan te tonen. Daarbij zijn er onopgeloste zaken, werd in het tv-programma duidelijk. Zo droeg de verdachte een dure jas. Die bewuste jas, een Moncler Ecrins, is tot op heden nergens teruggevonden. De politie roept mensen, die weten waar die jas is gebleven op om zich te melden.