(Foto's: Marianne van Straten Fotografie / Gemeente Vlaardingen)

Dit zijn de Vlaardingse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Ook Vlaardingen is vertegenwoordigd op de kandidatenlijsten. Vier wethouders in Vlaardingen en vier Vlaardingse raadsleden zijn op 22 november verkiesbaar, waarvan er eigenlijk maar één echt kans maakt.

Bart Bikkers (VVD #30)

Er bestaat een reële kans dat Vlaardingen een wethouder kwijtraakt aan de Tweede Kamer. Wethouder Bart Bikkers staat op plek 30 voor de VVD. Momenteel staat de VVD in de peilingen op 25 tot 29 zetels. Het is niet ondenkbaar, zeker als de VVD gaat meeregeren, dat Bart Bikkers na meer dan vijf en een half jaar vertrekt als wethouder.

Nog drie wethouders (CDA #31, GroenLinks-PvdA #50 en SGP #44)

Naast Bikkers zijn er nog drie wethouders uit Vlaardingen te vinden op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer. Jacky Silos staat op plek 31 voor het CDA. Bij de combinatie GroenLinks-PvdA is Lianne van Kalken, in alle Zuid-Hollandse kieskringen, te vinden op plek 50. Arnoud Proos, in Vlaardingen wethouder maar woonachtig in Barendrecht, staat op plek 44 voor de SGP.

Nog twee in de top 20 (ChristenUnie #18, JA21 #19)

Ook meerdere Vlaardingse raadsleden zijn te vinden op de lijst van de Tweede Kamer. Wouter de Reus staat op plek 18 voor de ChristenUnie. Thom van Vugt, raadslid voor ONS Vlaardingen, staat op plek 19 voor JA21. Voor die partij is hij ook fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Lijstduwende raadsleden (DENK #40, SP #44)

Onderaan de lijsten zijn nog twee raadsleden te vinden. Salih Akça staat op plek 40 voor DENK en Willem de Man is op plek 44 lijstduwer voor de SP.