Foto: Paul Meuldijk

‘Dinsdag 2 maart gaan ook in Vlaardingen de terrassen als protest open’

Junior Flynn, de eigenaar van o.a. The Irish Pub vertelde vrijdag in Vlaardingen Vandaag dat ook Vlaardingen meedoet aan de aangekondigde actie van Horeca Nederland. Dinsdag 2 maart zullen vanaf 12.00 uur de terrassen neergezet worden en tot 20.00 uur blijven staan.

De actie is volgens Flynn absoluut noodzakelijk en ook afgestemd met het bestuur van de stad. Over de inhoudelijke communicatie wilde Flynn geen nadere mededelingen doen, maar het staat vast dat er dinsdag het nodige gaat gebeuren. “We kunnen gewoon gaan genieten van een drankje op een terras en houden ons aan de coronaregels. Politie is op de hoogte en verder kan ik inhoudelijk niet veel zeggen, maar dit protest is nodig.”

Als horecagelegenheden volgende week dinsdag hun terrassen openen, is het aan de lokale autoriteiten om in te grijpen. Dat laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten in een reactie. Volgens Flynn zijn er duidelijke afspraken gemaakt met het lokale bestuur zonder inhoudelijk te vertellen wat er precies besproken is. “Het voelt als oneerlijk dat wij niets mogen en zijn de mening toegedaan dat we veilig open kunnen. Dit is een protestactie om te laten zien dat een terras buiten kan en ook veilig is.”

Beluister hier het hele interview met horecaondernemer Junior Flynn in Vlaardingen Vandaag: