Dijkje, demonstratie en een dwalend raadslid: zo keek Dicks in Space naar maart

Beluister hieronder hoe Dicks in Space de Vlaardingse maand maart samenvat. Met een historisch dijkje, een burgemeester die een demonstratie toestaat en een politicus die dwaalt door de raadszaal. Dicks in Space is elke laatste zondag van de maand tussen 22.00 en 23.00 uur te beluisteren op Omroep Vlaardingen.

Burgemeester Eenhoorn staat demonstratie toe
Op 2 maart waren ineens de terrassen weer open, bij goedkeuring van de burgemeester. En het gebeurt vaker. Ook nu staat burgemeester Bas Eenhoorn een wel heel bijzondere demonstratie toe.

Raymond van Haren neemt zetel mee en sluit zich aan bij andere partij
Gemeenteraadslid Raymond van Haren zat 11 jaar lang in de raad namens VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Zijn werkzaamheden voor Code Oranje mocht hij niet uitvoeren, dus besloot hij in december een eigen fractie te beginnen. Tot deze maand, want hij sluit zich aan bij ONS.Vlaardingen.

Hoe Frans Hoogendijk de keizer in Vlaardingen werd
Met de komst van Raymond van Haren bij ONS.Vlaardingen is de partij weer de allergrootste in Vlaardingen, nu ook weer qua zetelaantal. Fractievoorzitter Frans Hoogendijk is tevreden daarover. En voor wie het gemist heeft, Frans vertelt graag zelf nog even hoe hij nu opnieuw de keizer in Vlaardingen is geworden.

Archeologische vondst in Vlaardingen
Verslaggever John Curvers nam een kijkje bij het historische dijkje, waar hij een kundige archeoloog en een enthousiaste wethouder Bart de Leede aantrof.

Kon ik maar even bij die dijk
Door de coronamaatregelen kunnen geen hordes Vlaardingers naar Vijfsluizen toe om het dijkje te bewonderen. Terwijl het verlangen om hem te zien zo groot is…

Stemmen tellen
Dat het mis ging in het communiceren van het opkomstpercentage in Vlaardingen was niet zo verbazingwekkend. Bij het tellen van de stemmen schijnen er allemaal problemen te ontstaan…

Bezuinigingen bij de RET
Het openbaar vervoer in de regio moet bezuinigen. Door de coronacrisis is het aantal reizigers teruggelopen en het Rijk wil voorlopig nog geen extra middelen ter beschikking stellen. Maar valt er wel te bezuinigen?