Foto: Maarten Roukema

DigiTAALpunt geopend in Beweeg- en Gezondheidscentrum Vlaardingen

Wethouder Jacky Silos opende op donderdag 9 september het tweede digiTAALpunt van Vlaardingen in Beweeg- en Gezondheidscentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel. De opening viel bewust in de week van Lezen en Schrijven.  

Wat is het digiTAALpunt

Mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, kunnen minder goed omgaan met ziekte, maken vaker fouten met het innemen van medicijnen en hebben meer moeite om de zorgverlener te begrijpen. Om daar wat aan te doen is er het digiTAALpunt.

Het digiTAALpunt in de wijk Holy is een initiatief van Zorgorganisatie Eerste Lijn, Beweeg- en Gezondheidscentrum Vlaardingen, Sportcentrum Vlaardingen, Speelparadijs de Beestenboel en de Bibliotheek de Plataan. Het digiTAALpunt is bedoeld voor alle patiënten van het gezondheidscentrum die moeite hebben om de zorgverlener te begrijpen, die hun taalvaardigheden willen verbeteren of die beter met de computer willen leren omgaan.

Hoe werkt het digiTAALpunt

Om te kijken welke mogelijkheid het beste past, bespreken de taalvrijwilligers samen met de patiënten het cursusaanbod van de bibliotheek. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een taalmaatje, de cursus “Gezonde Taal” of computerlessen.

Het digiTAALpunt is elke woensdagmiddag van 13:00 uur tot 15:00 uur geopend.
En is te vinden bij de balie van Fysiotherapie Fernhout, Zwanensingel 9.