‘DFDS belangrijk voor Vlaardingen, dus niet alleen de lusten, maar ook de lasten’

Wethouder Bart Bikkers geeft in het programma Vlaardingen Vandaag aan bezorgd te zijn over de verkeerssituatie rondom DFDS, maar laat weten in goed overleg met het bedrijf te staan over de overlast die dit veroorzaakt.

De verwachte drukte rondom de invoering van de Brexit is tot nu toe meegevallen, maar de laatste dagen lijkt de druk toe te nemen. Het verkeerscirculatieplan lijkt onvoldoende te functioneren bij een te groot aanbod van vrachtverkeer. Wethouder Bikkers heeft zijn zorgen ook uitgedrukt in een gesprek met de directeur van Rijkswaterstaat. “Op dat soort momenten maak ik mij vooral zorgen over de hulpdiensten die snel ergens naar toe moeten.”

Bikkers gaf aan dat de bufferparkeerplaatsen aan de Waterleidingstraat nu ook worden gebruikt voor preventief wachten door trucks, niet alleen voor chauffeurs die de papieren niet op orde hebben. Dat was aanvankelijk niet het plan, maar blijkt nu nodig om de overlast te beperken.

Bestemmingsplan

Op termijn moet de doorstroom van het verkeer sterk verbeteren aangezien DFDS grond heeft aangekocht om dit te realiseren. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden aangepast en het college had dat een mooi moment gevonden om de gemeenteraad te informeren. Deze wilde daar niet op wachten. Inmiddels is er afgelopen donderdag een informatiebijeenkomst geweest, waarbij de operationeel directeur van DFDS, Ralph Bosveld, aanwezig was.

“DFDS zorgt voor werkgelegenheid, maar ook voor overlast”, aldus Bikkers. Tevens geeft hij aan dat er onderling goed overleg is om de overlast tot een minimum te beperken. “DFDS is een belangrijk bedrijf voor de stad qua werkgelegenheid en een sponsor van grote evenementen.” De wethouder besluit dit interview met de stelling dat we de lusten maar ook de lasten zullen moeten dragen.

Beluister hier het hele gesprek met Bart Bikkers over de verkeerssituatie rondom DFDS: