Grondtransport naar Broekpolder

Begin dit jaar brachten vrachtwagens 26.000 m3 grond naar de Broekpolder. In de week van 3 april volgde een tweede ronde met ongeveer 8.000 m3 grond vanuit de Vergulde Hand West naar de Broekpolder. Daar zal de grond gebruikt gaan worden voor het project waarin een deel van de Broekpolder gesaneerd en opnieuw groen ingericht wordt.

Eind 2022 besloot het college dat grond van goede kwaliteit van de Vergulde Hand West naar de Broekpolder verplaatst mocht worden. De grond is afkomstig uit de afgraving voor de Blankenburgtunnel door BAAK en komt uit de Zuidbuurt. Het gaat om mooie en schone grond van natuur/landbouwkwaliteit die weg moest in verband met de aanleg van de tijdelijke wijk Mrija voor de opvang van ontheemde Oekraïners.

Een mooie kans om een deel van de grond die straks nodig is voor de Broekpolder nu alvast te bemachtigen. De verhuizing van deze grond binnen de grenzen van onze stad, scheelt in kosten en transportkilometers. Dit levert een voordeel op bij de afvoer van de grond bij de aanleg van de tijdelijke wijk Mrija en voor de Broekpolder hoeft er minder grond aangetrokken te worden. Het vervoer van deze partij grond duurt ongeveer een werkweek en dat betekent dat er vrachtwagens over de Watersportweg rijden. De chauffeurs hebben opdracht om langzaam te rijden omdat zij te gast zijn in het natuur- en recreatiegebied.

Meer weten over het project in de Broekpolder? Kijk op www.vlaardingen.nl/broekpolder.