Detacheerders: ‘Vraag naar personeel in één jaar volledig ‘ontploft’

Ook gemeenten huren massaal extern in.

In een recent persbericht van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, wordt vermeld dat de omzet van de leden van de VvDN in het tweede kwartaal van 2022 met 20% per werkdag is gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De stijging van de markt gaat dermate hard dat het aanbieden van ‘vaste contracten’ de groei niet kan bijhouden waardoor het percentage ‘vaste contracten’ gelijk blijft. Dat blijkt uit de nieuwste MarktMonitor van de branchevereniging. De VvDN-leden worden wel geconfronteerd met gedetacheerden die steeds meer financiële eisen stellen bij het tekenen van het contract. Personeel moet voor hogere bedragen worden ‘ingekocht’. Gecombineerd met toename van onder andere hogere wervingskosten, komt dit ook terug in de hogere verkooptarieven.

Jongeren die net van de universiteit komen en kiezen voor een traineeship bij een detacheerder vinden vaste dienstverbanden minder relevant. Zij willen zich vooral ontwikkelen, cursussen volgen, hun kennis vergroten en vinden sfeer en betrokkenheid belangrijk. Veel detacheerders hebben speciale Talent Management Teams ontwikkeld om deze jongeren langer vast te houden.

Bron: Vereniging van Detacheerders Nederland