Dogukan Ergin, fractieleider van Denk in Schiedam

‘Denk gaat meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Vlaardingen’

De politie partij Denk gaat in 2022 hoogstwaarschijnlijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Vlaardingen. Dat liet de Schiedamse fractieleider Dogukan Ergin maandag weten in Vlaardingen Vandaag.

“Het verbaasde me toen ik in januari 2018 aansloot bij Denk dat de partij niet meedeed in Vlaardingen”, vertelt Ergin, die op plek 12 staat van de landelijke lijst van Denk voor de Tweede Kamerverkiezingen komende maart.

Ergin wil zich inzetten om de partij vorm te geven in Vlaardingen. “Ik heb me ook actief bemoeid met een aantal vrijwilligers in Vlaardingen. Ik zal mij de komende periode actief inzetten om ervoor te zorgen dat we in Vlaardingen net als in Schiedam een geweldige lijst voor elkaar krijgen. En dat Denk in Vlaardingen een hele grote partij wordt.”

Ergin vindt dat er behoefte is aan een afdeling van Denk in Vlaardingen. “Juist vanwege de politieke situatie is er vraag naar nieuwe politieke partijen die de oude Vlaardingse politiek achter zich kunnen laten. Dat ze geen rol hebben bji al die persoonlijke vetes en ruzies in de raad. En dat ze op een frisse nieuwe manier de Vlaardingse politiek vorm kunnen geven”, vertelt Ergin.

“Vlaardingen is te belangrijk om links te laten liggen. Als we ervoor kunnen zorgen dat er een stevige afdeling komt in Vlaardingen, dan kan ik in ieder geval aangeven dat Denk in Vlaardingen mee gaat doen.”