DeltaPORT Donatiefonds geeft geld aan Voedselbank Vlaardingen

Het ‘burenfonds van de haven’ heeft een mooi bedrag beschikbaar gesteld waarmee de voedselbanken tijdens de kerstperiode de uit te delen voedselpakketten kunnen voorzien van iets extra’s. De kerstdonatie van het DeltaPORT Donatiefonds is bedoeld voor de voedselbanken in de steden rondom de Rotterdamse haven, waaronder dus ook Vlaardingen.

“Voor sommige mensen in onze samenleving, die het om allerlei redenen al niet gemakkelijk hebben, leidt de combinatie van kou en hoge energiekosten direct tot minder geld voor eten’’, zegt interim-voorzitter Alexander Bakker van het DeltaPORT Donatiefonds.

De Voedselbank in Vlaardingen betrekt daarnaast in januari een nieuw pand aan de Van Baerlestraat. Anders dan nu het geval is, krijgen de klanten daar geen kant en klare pakketten meer, maar kunnen zij deze zelf samenstellen. Voor de inrichting van de nieuwe winkel heeft de Vlaardingse Voedselbank ook al geld van het DeltaPORT Donatiefonds mogen ontvangen.

Overigens doneren momenteel veel mensen hun energiecompensatie aan de voedselbank. Dit stelt de voedselbank mede in staat om dadelijk extra voedsel in te kopen. Voor meer informatie: https://voedselbankvlaardingen.nl/.