Het festivalterrein aan de Waterleidingstraat

Deel optredens Haring- en Bierfestival afgelast vanwege gebrekkige veiligheidsmaatregelen

Een deel van de festiviteiten bij het Haring- en Bierfestival in Vlaardingen zijn afgelast. De zaterdag van het Multicolour 5 in 1 Festival, aan de Waterleidingstraat, kan vandaag vanwege veiligheidsredenen niet doorgaan.

Dat meldt de gemeente Vlaardingen. Volgens een woordvoerder van de gemeente waren de veiligheidsmaatregelen niet voldoende. Bij de schouw (een check van het festivalterrein) in de ochtend bleek dat de veiligheid niet op orde was, zeker gezien de verwachte drukte.

Volgens Ben Trooster, organisator van het gehele Haring- en Bierfestival, was het ‘Multicolour’-podium een festival binnen een festival. De deelorganisatie van het multiculturele deel was te laat met het indienen van een aanvraag. Onder de vlag van het Haring- en Bierfestival konden zij alsnog deelnemen met verschillende optredens. Onder andere Caribbean Sound, Diamond 2000 en Trafassi zouden optreden aan de Waterleidingstraat.

Maar één beveiliger

“Er was maar één gecertificeerde beveiliger aanwezig”, legt Trooster uit. Volgens hem was een aparte organisatie verantwoordelijk voor de beveiliging in de omgeving van de Waterleidingstraat. “Gisteravond konden ze het nog oplossen door extra beveiligers last-minute in te vliegen, maar vanochtend was er sprake van hetzelfde probleem. Uiteindelijk is besloten om de optredens te annuleren.”

De organisatie van het festival laat eerst aan de telefoon weten dat er wel ‘genoeg’ beveiligers aanwezig waren. Op verdere vragen over de veiligheid werd geen antwoord geven en verwezen naar de verklaring van de gemeente.

Het is nog niet duidelijk of de geboekte artiesten op andere podia kunnen optreden en of de geplande optredens van zondag doorgaan of niet.