De VoorleesExpress zoekt versterking

De VoorleesExpress van Stichting Aanzet zoekt nieuwe voorlezers!

Met een uurtje per week jonge kinderen voorlezen, helpen vrijwilligers de ouders bij de taalontwikkeling van hun kind. Dit doen zij met voorlezen, taalspelletjes en uitstapjes naar de bibliotheek. Boeken voorlezen, verhalen vertellen en gesprekjes voeren, vergroten de woordenschat van kinderen. Voor veel laaggeletterde ouders zijn deze activiteiten niet vanzelfsprekend. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 10 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. Enthousiaste vrijwilligers bezoeken gedurende een halfjaar wekelijks hun gezin. Ouders krijgen tips en handvatten hoe zij door voorlezen aandacht kunnen besteden aan taal.

Simone Wapenaar is al een tijdje voorlezer bij de VoorleesExpress. Zij kwam via haar dochter in aanraking met de VoorleesExpress en heeft voorgelezen bij een Syrisch gezin: “Twintig weken over de vloer komen bij een gezin dat je niet kent en met een andere culturele achtergrond was in het begin best spannend. Maar ik heb het zo naar mijn zin gehad bij dit supergastvrije gezin! Ik kan het iedereen aanraden.”

Houd jij van taal en lezen? En heb je wekelijks een uurtje over? Sluit je dan aan bij de VoorleesExpress. Voorlezen is flexibel werk en leuk om te doen. En je helpt zo mee de kansen van kinderen vergroten. Na een introductietraining ga je twintig keer voorlezen bij een gezin. Je wordt begeleid door een coördinator van Stichting Aanzet.