‘De snelheid is enorm omlaag gegaan’: Bewoners Holysingel blij met éénbaansweg

De Holysingel tussen de Frederik Hendriklaan en de Churchillsingel blijft een éénbaansweg. Een half jaar geleden besloot de gemeente de tweebaansweg te versmallen van twee rijstroken naar één. Dit om snelheden op de weg te verminderen.

Bewoners die aan de Holysingel wonen zijn blij dat de versmalling van de weg aan beide kanten blijvend is. “De snelheid is echt enorm omlaag gegaan sinds de versmalling, maar de doorstroom is nog steeds goed.”

Het aantal hardrijders is volgens de gemeente richting de A20 met zestig procent en richting Holy-Noord met 42 procent afgenomen. Niet alle mensen die aan de Holysingel wonen merken dat het aantal hardrijders is afgenomen. “Als het rustig is op de weg rijdt men wel gewoon hard. Soms wel honderd of honderdtien kilometer per uur.”

Oplossingen

Tegen het hardrijden in de avond heeft één van de bewoners een oplossing. “Het is een belangrijke verkeersader van de Holy. Ambulance, politie en brandweer moeten daarom wel gewoon kunnen blijven rijden. Dus een vluchtheuvel is geen optie. Bij de flitspaal is het wel rustig geworden, dus twee flitspalen kan een oplossing zijn.”

Het college van burgemeester en wethouders moet zich nog buigen over het verkeersbesluit om het deel van de Holysingel permanent te versmallen naar een éénbaansweg. Als het college dit besluit aanneemt verdwijnen de tijdelijke verkeersborden en worden de gele wegmarkeringen vervangen door witte markeringen.