Mooi weer, veel water en blije kinderen; Nationale Buitenspeeldag in Vlaardingen West was succes

Wijkcentrum West in Vlaardingen heeft ook dit jaar alles uit de kast getrokken om van de Nationale Buitenspeeldag een succes te maken. En dat is gelukt, want zo’n tweehonderd kinderen kwamen woensdag springen op allerlei verschillende springkussens, glijden van de waterglijbaan en met elkaar genieten van het mooie weer.

De twee afgelopen edities van de Buitenspeeldag vielen door regen vooral in het water, terwijl er dit jaar plezier werd gemaakt mét water. Ger van de Bent, voorzitter van West op zijn Best is tevreden. “De voorgaande edities werden door de regen minder goed bezocht, dat is nu wel anders. Je ziet de kinderen genieten van het mooie weer.”

Volgens Van de Bent zijn er genoeg attracties waarbij de kinderen zich kunnen vermaken. “Er zijn veel springkussens, glijbanen en waterevenementen. De kinderen krijgen een strippenkaart waarmee ze op de attracties kunnen. Wij proberen hen een zo’n leuk mogelijke dag te bezorgen.” Niet alleen de kinderen hebben lol, ook de ouders hebben het naar hun zin. “Met dit weer is het heerlijk buiten te zijn, zeker met alle waterattracties is het goed vertoeven”, aldus een vader. Hij heeft zelf ook al wat water over zich heen gekregen, vertelt hij lachend.

Door het succes van woensdag heeft organisator Abdel Benomar nu al zin in de editie van volgend jaar. “We merken dat dit een attractie wordt in de Vlaardingse Westwijk. De kinderen zitten er echt op te wachten. Als het weer meezit, wordt het volgend jaar weer een groot succes.”