De "Kaart van Vlaerdingen" door Balthasar Floriszn. van Berckenrode, begin 17e eeuw (collectie Stadsarchief Vlaardingen, KVL0439)

De grootste tuin van Vlaardingen

Zomertijd, Pasen… het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat ook het tuinseizoen weer begint. Vlaardingen heeft tuinen in alle soorten en maten, maar de grootste tuin behoorde ongetwijfeld toe aan de belangrijkste bewoner, Amsterdammer Pieter Gerritsz. van Ruytenburch.

De ambachtsheer van Vlaardingen en Vlaardinger Ambacht liet in 1611 een huis en tuinen aanleggen in het gebied dat we nu kennen als de Oostwijk. De tuinen zijn verdwenen, maar het groen van het Hof geeft een beetje een beeld van hoe het geweest moet zijn.

Benieuwd naar het huis van de Ambachtsheer? En waarom de Schiedamseweg eigenlijk juist op die plek ligt? En al het andere “verborgen verleden” van de Oostwijk? Wandel dan op zondag 9 april mee met de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen. De start is om 14.00 uur vanaf de Visbank, de kosten zijn
€ 3,00 uur (50% korting met een geldige vrijwilligerspas of Rotterdampas). Voor meer informatie en reserveren (wel gewenst, niet verplicht): serviceteam-vlaardingen.nl/agenda.