Damwanden en heipalen voor knooppunt Vlaardingen

Vanaf maandag 22 augustus start Rijkswaterstaat met het aanbrengen van de laatste funderingen voor de verdiepte verbindingsboog van knooppunt Vlaardingen. De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van damwanden en heipalen en duren tot en met eind oktober.

Knooppunt Vlaardingen sluit de Blankenburgverbinding aan op de A20. Het knooppunt wordt verdiept aangelegd, zodat het minder opvalt in de omgeving. De verbindingsboog vanuit de Blankenburgverbinding naar de A20 richting Hoek van Holland gaat onder de weg door. In 2020 is gestart met de bouw van het zuidelijke deel van deze verbindingsboog. Dit jaar zijn de rijbanen van de A20 verplaatst en over de verbindingsboog gelegd. Nu is er aan de noordkant van de snelweg ruimte om het laatste deel te bouwen (zie roze gedeelte op de afbeelding)

De werkzaamheden voor de verbindingsboog worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Het aanbrengen van heipalen en damwanden zorgt voor veel geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn. De betonwerkzaamheden geven minder overlast.

Bron en volledige artikel: https://www.blankenburgverbinding.nl/nieuws/2284113.aspx