Cultuurhuis gaat met nieuwe directeur ‘kunst en cultuur de hele stad doorpompen’

Met het tienjarige bestaan van cultuurhuis KADE40 geeft oud-directeur Sylvia Hagers het stokje door aan Barry Marré. De komende jaren staan in het teken van de maatschappelijke betrokkenheid en veel samenwerkingsprojecten. “Onze maatschappelijke visie en ambities zijn torenhoog”, zegt de nieuwe directeur.

Hoewel de afgelopen jaren funest zijn geweest voor de meeste culturele instellingen staat KADE40 er goed voor. Het cultuurhuis zoekt samenwerkingen op door heel de stad en ziet daarin ook haar sterke kant: “De gemeenschappelijke deler is dat we kunst en cultuur door heel Vlaardingen heen willen pompen”, vertelt Marré.

Door middel van cursussen in het pand aan de Westhavenkade en lessen op scholen en online zet KADE40 zich op de kaart als kloppend hart van cultuur in de stad. Lokale makers, dansers en acteurs gebruiken de ruimtes in het pand ook als ateliers en repetitieruimtes.

‘Torenhoge ambities’

Na tien jaar werd het tijd voor een wissel in het bestuur. Dat ging samen met een verandering van de bestuursstructuur en nieuwe aanwinsten in het team. Hargens verdient alle lof voor de staat van de organisatie, stelt Marré. Nadruk zal de komende tijd onder zijn leiding liggen op de uitbreiding van projecten met maatschappelijke thema’s zoals diversiteit en inclusie.

Dit jaar heeft KADE40 uitgebreid aandacht besteed aan Keti Koti. “Ik ben heel dankbaar dat dat is gelukt. We betrekken de scholen erbij. Daarna kwam de burgemeester, die ging een heel mooi rustig gesprek aan met de jongeren.” Samen ondertekenden zij een intentieverklaring.

Een ander thema dat volgens Marré uitgebreid aandacht zal genieten is Vlaardingen Regenboogstad. “Onze maatschappelijke visie en ambities zijn torenhoog”, stelt de kersverse directeur.