Paris – Concert -Yannick Nézet-Séguin Notenkraker (c) Bob Bruyn.jpg

Concerten met de feestdagen door het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is klaar voor het feestelijke seizoen vol magische muziek. Hieronder alvast een kijkje in het programma, zodat je op tijd je kaarten kunt bestellen.

Die Schöpfung – 16 en 18 december 2022
In de donkere dagen voor kerst brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest het scheppingsverhaal, een nieuw begin, op muziek gezet door Haydn. In dit concert laten het orkest, het Laurens Collegium en drie stersolisten horen hoe ‘het wonder’ van het ontstaan van de wereld klinkt volgens Haydn. 

De Notenkraker – 22 en 23 december 2022
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt de grootste klassieke kersthit aller tijden, in een glorieuze complete uitvoering, onder leiding van ere-dirigent Yannick Nézet-Séguin. Deze integrale uitvoering brengt de beroemde klassiekers als de Bloemenwals en de Dans van de suikerfee en meer onweerstaanbare wintermuziek.
Dirigent Yannick Nézet-Séguin over de Notenkraker: “In ‘De Notenkraker’ hoor je Tsjaikovski op zijn best: meeslepende melodieën én symfonische kracht.”

Familievoorstelling De notenkraker (4+) – 29 en 30 december 2022
Kinderen – groot en klein – en hun ouders reizen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest mee naar een sprookjeswereld met sneeuw, snoepgoed en betoverende dansen. Tijdens familievoorstellingen wordt de Doelen omgetoverd tot een kinderparadijs. Het voorprogramma heeft voor ieder wat wils: van de nieuwsgierige tieners tot de allerkleinsten van het gezin.

Nieuwjaar met Trifonov – 12, 13 en 15 januari 2023
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaat het nieuwe jaar in met muziek die gloeit van grenzeloos optimisme, met chef-dirigent Lahav Shani en wereldpianist en artist in residence Danill Trifonov. Een concert vol opwinding en nieuwjaarsgevoel, dat nieuwe energie brengt.

Bron: https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/agenda#agenda-filters