Concert Hayo Boerema en Laurens Collegium in Maassluis

MAASSLUIS – Stichting Garrels-orgel Maassluis organiseert op zaterdag 14 augustus een bijzonder concert in de Groote Kerk van Maassluis, waar de zgn. ‘Grote Orgelmis’ van J.S. Bach zal worden uitgevoerd. Organist Hayo Boerema bespeelt het Garrels-orgel.

De zangers van het Laurens Collegium Rotterdam zingen de koralen, onder leiding van dirigent Wiecher Mandemaker. De Grote Orgelmis is de benaming voor een reeks van 10 Lutherse koralen, die door Johann Sebastian Bach zijn bewerkt voor orgel, omsloten door een Praeludium en een Fuga in Es-dur. Na elke koraalbewerking, door Hayo Boerema gespeeld op het Garrels-orgel, zal het Laurens Collegium het volledige koraal ten gehore brengen. Terwijl Bach de verzameling composities oorspronkelijk uitbracht met de titel ‘Clavierübung III’, is de integrale uitvoering hiervan bekend komen te staan als de Grote Orgelmis. Hayo Boerema is sinds 2005 organist van de Laurenskerk te Rotterdam. Ook is hij sinds 2010 verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie. Het Laurens Collegium is het beroepskoor van Rotterdam en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau.

Het koor is een graag geziene gast in concertzalen zoals De Doelen of het Concertgebouw. Wiecher Mandemaker is dirigent en artistiek leider van het koor en tevens als hoofdvakdocent koordirectie verbonden aan zowel Codarts in Rotterdam als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aanvang 20.00 uur. Kosten € 10,- (tot 18 jaar gratis). Bezoekers dienen de 1,5m in acht te nemen. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Govert van Wijnstichting