‘Competitie-element daagt uit om meer te gaan bewegen’

In een poging om meer Vlaardingers aan het bewegen te krijgen, heeft Vlaardingen in Beweging (ViB) samen met JOGG Vlaardingen het initiatief genomen om een competitie-element toe te voegen aan de reeds bekende Ommetje-app van de Hersenstichting. Samen met vrienden, collega’s en familie een onderlinge competitie starten, met als bonus gezonde beweging, is het uitgangspunt.

“Wandelen is een manier om je brein te resetten”, aldus Annemarie Meijers. “Dit geeft uiteindelijk nieuwe energie en je afweersysteem wordt er positief door beïnvloed. Het kan corona niet voorkomen maar kan er wellicht wel voor zorgen dat je minder ziek wordt.” Annemarie is buurtsportcoach en geeft aan zelf iedere dag een ommetje te maken.

Om mee te doen heb je een account nodig in de app “Ommetje”. De app is gratis te downloaden. Vervolgens kun je meedoen met een team door een aparte code in te voeren. Op 22-02 om 02.22 uur wordt de Vlaardingse code online gezet.

Meer informatie over deelname is te vinden via de website www.stichtingvib.nl/ommetje en via de social media kanalen van ViB en JOGG Vlaardingen.

Luister hier het hele gesprek met Annemarie Meijers in Vlaardingen Vandaag: