College roept inwoners op zich te melden bij dreigende schulden

“De gemeente is bezorgd over inwoners die de oplopende energierekening niet meer kunnen betalen”, aldus wethouder Arnoud Proos (armoedebeleid).

De meeste extra maatregelen zijn gericht op de laagste inkomens. Om ook die huishoudens te helpen die net buiten de overheidsmaatregelen vallen, gaat de gemeente de komende tijd extra inzetten op het informeren van inwoners die in de problemen dreigen te komen. De gemeente wijst ze op verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen, zowel financieel als bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Inwoners met schulden en financiële problemen kunnen zich voor hulp melden bij Stroomopwaarts via de website van Stroomopwaarts, www.stroomopwaarts/nl/schulden. Op deze website is ook  informatie te vinden over de extra regelingen voor mensen met een laag inkomen via www.stroomopwaarts.nl/regelingen. Vragen aan Stroomopwaarts kunt u stellen via het contactformulier op www.stroomopwaarts.nl/contact of telefonisch tussen 08:00 en 16:30 uur via (010) 246 5555.

Op www.vlaardingen.nl/hulpmetenergie zijn tips te vinden om de energierekening betaalbaar te houden. Ook kunnen inwoners voor informatie, advies en ondersteuning terecht bij het gemeentelijke energieloket de WoonWijzerWinkel. Meer informatie kan men vinden via www.woonwijzerwinkel.nl en www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente-vlaardingen. Telefonisch is de WoonWijzerWinkel tussen 09.00 en 17.00 uur te bereiken via (010) 7470147. Daarnaast kan het Servicepunt Woningverbetering woningeigenaren – in het bijzonder VvE’s – op weg helpen die bij het treffen van onderhoud meteen energiebesparende maatregelen willen uitvoeren.

Inwoners kunnen met hun vragen die niet bij Stroomopwaarts of de WoonWijzerWinkel thuishoren altijd terecht bij de gemeente via (010) 248 4000 of via www.vlaardingen.nl/contactformulier.

Bron en volledige artikel: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/College_roept_inwoners_op_zich_te_melden_bij_dreigende_schulden