Waterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht aan de Maassluissedijk © Hoogheemraadschap Delfland

College niet enthousiast over nieuwe afvalwaterzuivering bij bedrijventerrein Vergulde Hand

Het college van burgemeester en wethouders in Vlaardingen is niet enthousiast over de voorkeur van hoogheemraadschap Delfland om afvalwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht te vervangen door nieuwbouw aan de andere kant van de Maassluissedijk. “Er zal heel wat voor nodig zijn om in mijn achtertuin iets te bouwen wat ik niet wil”, stelt wethouder Bart Bikkers.

Begin dit jaar werd duidelijk dat de waterzuivering aan vervanging toe is. Het college van Delfland heeft een voorlopige voorkeur voor nieuwbouw tegen bedrijventerrein Vergulde Hand-west aan. Eind dit jaar wil het hoogheemraadschap een definitieve keuze maken wat betreft de vervanging van de Groote Lucht, die naar eigen zeggen ‘op’ is.

Het college in Vlaardingen is pertinent tegen de plannen. “De voornaamste reden is dat renovatie kan. En dat geeft ons de gelegenheid om Vergulde Hand-West te gebruiken waar het voor bedoeld is”, stelt Bikkers. “Wij willen inzetten op schone en duurzame werkgelegenheid. Dat zijn geen afvalwaterzuiveringen of andere milieubelastende bedrijven. En dat is wel het geval als je de waterzuivering verplaatst.”

Beluister hier het hele betoog van Bart Bikkers: