Cheyenne trouwt voor één dag: ‘Ik verlang er heel erg naar’

Op de Dag zonder Drempels, een feestdag voor mensen met een beperking, kan je voor één dag getrouwd worden door een echte trouwambtenaar. Cheyenne is al druk bezig met het schrijven van de trouwkaarten. “Ik wil al heel lang trouwen met Bjorn. We zijn al vier jaar samen.”

Altijd als Cheyenne iets leuk vindt, wordt ze van tevoren erg zenuwachtig. Maar de spanning is het helemaal waard voor Cheyenne, want trouwen met haar vriend Bjorn, al is het maar voor een dag, vindt ze geweldig. “Ik verlang er heel erg naar dat het eindelijk een keer gaat gebeuren.”

Op de Dag zonder Drempels, onderdeel van het laatste weekend van het Zomerterras, gebeurt nog veel meer leuks. “Je kan er pannenkoeken eten, glittertattoos krijgen”, vertelt Cheyenne. Ook vindt ze het tof voor mensen met een fysieke beperking. Zo is er een draaimolen waar mensen in kunnen met een rolstoel.

Vorig jaar is het stelletje spontaan voor een dag getrouwd op het feest. Maar dit jaar pakken ze het nog groter aan. Bjorn heeft een pak gekocht en Cheyenne heeft haar moeders trouwjurk al gepast. En nog belangrijker: de familie wordt uitgenodigd met prachtige trouwkaarten die door de tante van Cheyenne zijn gemaakt en door haar zelf zijn geschreven.

De Dag zonder Drempels vindt plaats op zaterdag 19 augustus in het Oranjepark op het Zomerterras.