Chaos in de Indische Buurt: ‘Eerst asbestcement, toen een gaslek en nu een gesprongen waterleiding’

Het is een chaos in de Indische Buurt in Vlaardingen. Nadat er eerst onverwachts asbestcement was aangetroffen in de grond, is er een paar dagen geleden een gaslek ontstaan. Vandaag liepen de werkzaamheden weer in de soep. Er was namelijk een waterleiding gesprongen. Volgens een bewoner gaat het niet soepel. “Wat zijn ze nou allemaal aan het doen in onze wijk”.

Eén van de bewoners op de Billitonlaan rook zaterdagochtend een aparte geur. Het bleek dat er een paal te diep was geslagen en er daardoor een gasleiding was geraakt. Nadat de brandweer ter plaatse is geweest hebben ze de paal uit de grond gehaald en het lek gerepareerd. Maar de paal werd twee dagen later op precies dezelfde plek teruggeplaatst. Eén bewoner zag dat gebeuren en kwam naar buiten om te vertellen dat het geen goed plan was, maar daar werd niet naar geluisterd. “Hij had maling aan mij, hij reed weg en stak zijn middelvinger naar mij op. Ik heb gelijk de gemeente gebeld en mijn woordje gedaan,” zegt de bewoner. 

De planning van de herinrichting van de Indische buurt loopt al langere tijd niet als gewenst. De werkzaamheden zouden in april 2024 klaar moeten zijn, maar dat is nu uitgesteld tot december 2024. Volgens bewoners zijn er veel problemen ontstaan sinds de start van de herinrichting. “Tegenwoordig is het gewoon echt heel lastig om hier te parkeren. De mensen die hier wonen vinden het niet prettig,” zegt een voorbijganger. Ook de bereikbaarheid is waar de Vlaardingers tegen aanlopen. “Ik moet volgende week naar de bakker op de Billitonlaan, dat wordt denk ik wel lastig als er elke week iets gebeurt,” geeft aan voorbijganger aan.