Champions League ploegen strijden bij CWO: ‘Ze belden, maar ik zat nog op de oppas te wachten’

Op het veld van CWO vond een wedstrijd plaats die zo uit de Champions League komt gewandeld. Shakhtar Donetsk uit Oekraïne en AEK Athene uit Griekenland troffen elkaar op het Vlaardingse voetbalveld. Vooral omdat CWO in staat is gebleken een goede voorbereiding op het seizoen voor grote ploegen te kunnen verzorgen.

Een grote groep Grieken is afgereisd naar Vlaardingen, want hun geliefde AEK Athene treft Shahktar Donetsk. De Grieken maken veel lawaai, terwijl de Oekraïners zich compleet thuis lijken te voelen in Vlaardingen. Niet zo gek, vorig jaar trainden ze ook al in Vlaardingen. “Het is voor hun echt een thuis geworden”, verteld de trotse CWO-voorzitter Bianca Post. “Het is toch een ploeg die behoorlijk ontheemd is. Hier slapen ze goed en zijn ze veilig en voelen ze zich vertrouwd.”

Afgelopen seizoen was Fortuna Sittard de tegenstander. Organisatorisch is dat iets makkelijker dan een buitenlandse club, weet Post uit eigen ervaring. “Ze belden om twee uur om te zeggen dat ze er al waren. Toen zat ik nog een broodje te eten en te wachten op de oppas. Vorig jaar met Fortuna Sittard had ik het nummer van de teammanager en wist ik alles een paar dagen van tevoren.”

Uiteindelijk verliep de wedstrijd vlekkeloos, ondanks twee rode kaarten. AEK Athene won ruim, met 5-0 van Shakhtar Donetsk. Naast het sportieve aspect is er voor CWO nog een ander pluspunt. “Er zijn na de vorige keer vrijwilligers die nu nog meer voor de club doen. Er kwamen zelfs mensen naar me toe die dit niet wilde missen.”