Foto: Joris Jan Hoogduin

B&W wil nieuw zwembad

Zowel het college van B&W als het bestuur van het huidige zwembad De Kulk gaan voor nieuwbouw. Als uiteindelijk ook de gemeenteraad daarmee instemt, dan kunnen de zwemlustigen over een paar jaar lekker doorzwemmen in Vlaardings badwater.

Het huidige zwembad dateert uit 1997 en is alleen nog in stand te houden als het grondig wordt gerenoveerd. Daar is dus niet voor gekozen. Nu wordt aangekoerst op een nieuw bad en wordt gezocht naar de juiste plek. Dat kan zijn op de huidige locatie aan de Westlandseweg, maar misschien komt het wel in de Broekpolder. Dat zal onderzoek in 2023 moeten uitwijzen. Zolang het maar een goed bereikbare locatie is.

Als het aan veel inwoners van de Haringstad ligt, komt er bij het nieuwe zwembad ook een buitenbad zoals dat in de vorige eeuw bij het Kolpabad ook het geval was. Zo’n buitenbad vergt een forse extra investering, terwijl ook de kosten van de jaarlijkse exploitatie behoorlijk hoog zijn. De politiek zal dus de afweging moeten maken of men gaat voor deze recreatieve wens van de Vlaardingers of dat het blijft aanmodderen met de blauwalg in de Krabbeplas.