“Burgers betalen relatief veel te veel watersysteemheffing in Delfland”

De watersysteemheffing in Delfland is niet eerlijk. Dat stelt Ko Heijboer, bestuurslid van de Algemene Waterschapspartij van het Hoogheemraadschap. “Burgers betalen watersysteemheffing over de woz-waarde van hun huis en voor hun gebruik. Bedrijven betalen alleen watersysteemheffing over de woz-waarde en niet over het gebruik. Dat is niet eerlijk.”

“Watersysteemheffing is een baatbelasting, dus iedereen die baat heeft bij droge voeten moet dat betalen.”, aldus Heijboer. Van de watersysteemheffing wordt 90% betaald door de burgers, de rest door bedrijven en boeren. “Dit hoge percentage is niet gek, er zijn nou eenmaal veel burgers in ons gebied. Het is alleen niet eerlijk dat bedrijven geen watersysteemheffing betalen over het gebruik van hun pand. Deze 90% van de burgers kan naar 80%.”

Heijboer benadrukt dat hij niets tegen bedrijven heeft. “We willen de bedrijven zeker geen poot uitdraaien, maar zoals het nu is is het gewoon niet eerlijk. Bedrijven moeten naar rato evenveel betalen als de bewoners.”

Luister hier het hele gesprek met Ko Heijboer in Vlaardingen Vandaag: