Burgerinitiatieven opnieuw welkom bij het Fonds

Groepjes burgers met een goed idee voor hun buurt, wijk of stad kunnen hiervoor vanaf 1 september 2022 geld aanvragen bij Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Per initiatief kan maximaal € 3.000,- worden aangevraagd en een stichting of vereniging is niet nodig!

Al vele jaren steunt het Fonds initiatieven van burgers die hun woonomgeving een beetje mooier, leuker of beter maken. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een ontmoetingsplek, het realiseren van een buurttuin die samen met bewoners wordt bijgehouden of een mooie muurschildering die iets vertelt over de historie van de stad. Maar ook activiteiten die bedoeld zijn om bijvoorbeeld jongeren aan het sporten te krijgen, kunnen worden ingediend.

Het Fonds vindt het belangrijk dat iedereen met goede ideeën de mogelijkheid krijgt om deze uit te voeren. Daarom wordt er dit jaar voor het eerst een tweede aanvraagronde georganiseerd. Een aanvraag kan tot 1 november 2022 worden ingediend via het aanvraagportaal op de website van het Fonds: www.fondssv.nl. Het initiatief moet wel van tenminste drie bewoners in de wijk komen en het gaat om inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Ook moet het toegekende budget binnen één jaar na toekenning zijn uitgegeven.