Burgemeester vindt verlengde avondklok níet makkelijker te handhaven

Volgens burgemeester Bas Eenhoorn is de avondklok niet makkelijker te handhaven nu hij een uur later ingaat. “Het is zeker niet beter te handhaven. Ik begrijp iedereen die het uurtje extra fijn vindt, ik snap niet waarom de avondklok eerst zo nodig om negen uur móést. En ik snap zeker niet waarom mensen nu zeggen dat het beter te handhaven is.”

“Handhaving en politie hebben latere diensten en zijn tot later op straat”, aldus de burgemeester in Vlaardingen Vandaag. Volgens Eenhoorn is het ’s avonds al drukker voor handhavers vanwege criminaliteit die in de avonduren opspeelt. Eenhoorn is wel optimistisch over het gedrag van de Vlaardingers wat betreft de avondklok. “Ik ga ervan uit dat mensen zich eraan houden, dat gaat tot nu toe heel erg goed in Vlaardingen.”

Drukte ijswinkels
Het was vandaag en gisteren druk bij de ijswinkels, viel ook de burgemeester op. “Het was zeker druk, maar wat we bijvoorbeeld zagen bij de Visbank is niet te bedoeling. Daar bleven veel mensen hangen op de bankjes onder en naast de Visbank. Mensen moeten onthouden dat het ‘to go’ is, dus loop iets verder en zoek een rustige plek uit. We gaan vanuit de gemeente kijken hoe we dit beter kunnen regelen.”

Luister hier het gesprek met burgemeester Bas Eenhoorn in Vlaardingen Vandaag: