Burgemeester Eenhoorn wil maatregelen evalueren om geloofwaardig te blijven

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft in zijn wekelijkse corona-update in het programma Vlaardingen Vandaag aangegeven dat hij het als bestuurder soms moeilijk vindt om alle maatregelen te kunnen volgen.

“Uiteindelijk volgen we allemaal de maatregelen om weer terug te kunnen naar een normale maatschappij”, aldus de burgemeester. Een restaurant sluiten wat zich keurig aan de maatregelen houdt, maar tegelijkertijd wel met teveel mensen in een bouwmarkt aanwezig zijn, is volgens hem moeilijk uit te leggen. De compromissen die in Den Haag worden gesloten zijn volgens Eenhoorn niet altijd logisch en dat maakt het voor de uitvoerders, zoals de politie en handhavers, niet altijd makkelijk. Wel is hij tevreden over de mate waarin de Vlaardingers zich aan de maatregelen houden.

Zorgen

Tevens uitte de burgemeester nogmaals zijn zorgen over het vuurwerkverbod en de aanwezigheid van illegaal vuurwerk. “De handhaving op het verbod zal niet eenvoudig worden, maar we moeten het nu eenmaal doen vanwege het coronavirus”. Bij de vreugdevuren zal het vorig jaar ingezette strengere beleid met hogere boetes doorgaan.

Burgemeester Eenhoorn is iedere donderdag om 17.10 uur te gast in het programma Vlaardingen Vandaag. Hij praat tijdens de uitzending over de laatste stand van zaken rondom de coronamaatregelen.