Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen informeert gemeenteraad over verloop jaarwisseling 2021-2022

Burgemeester Wijbenga-van Nieuwenhuizen geeft de gemeenteraad in een raadsmemo informatie over het verloop van de jaarwisseling in Vlaardingen

Politie

De politie heeft in de nacht van 31 december 2021 op 1 januari 2022 in de gehele regio veel meldingen gehad. De meeste meldingen hielden verband met brandjes. Bij winkelcentrum Holiërhoek heeft een groep jongeren met zwaar vuurwerk enkele brievenbussen vernield. De sfeer was hier korte tijd grimmig. Gelukkig zijn er geen grootschalige verstoringen van de openbare orde geweest.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Dit jaar was er weer een Multi Surveillance Team (MST) actief. In dit team zitten mensen van brandweer en politie die bij een incident bepalen welke inzet nodig is en of dit veilig kan. Daarnaast was er in Vlaardingen opnieuw een decentrale meldkamer opgesteld om de centrale meldkamer in Rotterdam te ontlasten en stond er een derde brandweerwagen paraat.

Ondanks het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen had de brandweer weer een drukke nacht in de regio. In Vlaardingen zijn 15 meldingen geweest. Op meerdere plekken zijn er scooters en auto’s in vlammen opgegaan, waarbij 3 auto’s in de Dirk de Derdelaan. In de Willem de Zwijgerlaan zijn een bouwkeet en een toiletcabine afgebrand.

Overdag is een 12-jarige jongen met brandwonden aan zijn voet door de ambulance meegenomen. De verwondingen zijn ontstaan door vuurwerk.

Het volledige raadsmemo is hier te lezen: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Burgemeester_Bert_Wijbenga_van_Nieuwenhuizen_informeert_gemeenteraad_over_verloop_jaarwisseling_2021_2022