Burgemeester beëindigt illegaal feest: “Dit is ontoelaatbaar”

SCHIEDAM – Zaterdagavond 11 december heeft de politie een illegaal feest beëindigd dat plaatsvond in een bedrijfspand aan de Jan van Riebeeckweg in Schiedam. Burgemeester Cor Lamers is content met het ingrijpen door de politie en waarschuwt anderen die feesten willen houden dat er tegen hen wordt opgetreden. “Zulk respectloos en onverantwoord gedrag is buitengewoon ontoelaatbaar”, aldus de burgemeester.

Het feest aan de Jan van Riebeeckweg op het bedrijventerrein Spaanse Polder begon op zaterdagavond 11 december relatief kleinschalig, met een man of vijftig. Het groeide uit tot een massabijeenkomst met op het hoogtepunt, naar schatting, maar liefst duizend bezoekers. “Dat er überhaupt een feest is georganiseerd, vind ik getuigen van weinig respect. De zorg staat zwaar onder druk door corona. En met elkaar doen we ons uiterste best om die sector enigszins te ontlasten door ons te houden aan de corona-regels en verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan. Zo pogen we de ziekenhuisopnames te beperken en elkaar gezond te houden. Tijd voor feesten is het dus echt nog lang niet”, aldus burgemeester Lamers.

De politie maakte zondagochtend rond 11.00 uur op verzoek van burgemeester Lamers een einde aan het feest. Om 13.00 was de ontruiming afgerond. Lamers: “Na een drukke nacht heeft de politie voldoende mankracht op de been kunnen brengen om dit feest te beëindigen. Daarvoor heb ik alle waardering en niets dan lof.” Bij de ontruiming zijn geen mensen aangehouden. Van de organisatoren zijn wel alle gegevens genoteerd. Naar hen toe zullen zeker nadere maatregelen worden getroffen. Burgemeester Lamers: “Er gelden op dit moment heel wat regels in Nederland die ons moeten helpen om het coronavirus in bedwang te houden. De organisatoren van het feest hebben overduidelijk lak hieraan gehad. Dat kunnen we niet accepteren