Buitenzwemseizoen 2022 per 1 mei van start gegaan

Het Hoogheemraadschap van Delfland controleert de waterkwaliteit.

Dit doet het Hoogheemraadschap op de officiële natuurwater-zwemlocaties in het gebied. Zo weet u waar u van het water kunt genieten en waar u vanwege blauwalg of andere bacteriën beter even niet kunt gaan zwemmen. Op sommige plekken is zwemmen nooit een goed idee! Zwem nooit in de rivier. Door de drukke scheepvaart, zuiging en stroming is het levensgevaarlijk (en daarom ook verboden) om in de rivier en aangrenzende havens te zwemmen!

Ook is het niet toegestaan, om binnen 25 meter van bruggen, sluizen of gelijksoortige constructies te zwemmen. Daarnaast is het voor iedereen die in openbaar water zwemt verboden zich zo te gedragen dat het scheepvaartverkeer daarvan hinder of gevaar kan ondervinden. Op plekken die niet openbaar toegankelijk zijn (zoals bijvoorbeeld tuinen en privésteigers of het gebied rondom de Vlaardingse Driesluis aan de Kortedijk) mogen ook zwemliefhebbers niet zomaar komen.

Houd er rekening mee dat een sloot, de vaart of een plas geen officiële zwemlocaties zijn en dat het hier dus niet altijd veilig zwemmen is. Plekken als het Buizengat, Oude Haven en de Vlaardingse Vaart zijn geen aangewezen zwemlocaties en dus onveilig. Er kan niet worden gegarandeerd dat de kwaliteit van het water geschikt is om in te zwemmen en niet zichtbare obstakels kunnen gevaar opleveren voor zwemmers. Op de website www.zwemwater.nl vindt u zwemwaterlocaties in het hele land en kunt u de actuele situatie van de waterkwaliteit van officiële zwemwaterlocaties in natuurwater, zoals meren, plassen en speelvijvers opvragen. 

Bron: vlaardingen.nl