© foto Erik van Pienbroek

Boswachter over drukte in Broekpolder: ‘Gebruikersgroepen gaan elkaar irriteren’

Het aantal recreanten in de Broekpolder neemt toe. Vorige week besloot de gemeente Vlaardingen door de drukte de toegangsweg af te sluiten. Boswachter Lisa Wassenaar van Staatsbosbeheer vertelde bij Vlaardingen Vandaag maandag gemengde gevoelens te hebben bij de toenemende belangstelling.

“Wij zijn als eerst superblij dat iedereen deze prachtige parel in Vlaardingen heeft gevonden, maar er zijn ook nadelen. Je ziet dat door de toename gebruikersgroepen elkaar gaan irriteren”, vertelt Wassenaar die wijst op de verschillende soorten recreanten, zoals bijvoorbeeld mensen met honden, wandelaars, fietsers en ruiters.

“Loop je op een ruiterpad, houd dan wel de ruiters in de gaten. Het is wel hun pad, zij hebben voorrang in dat geval”, zegt Wassenaar, die pleit voor iets meer geduld. “Word niet meteen boos als je gestoord wordt, maar ga het gesprek aan.”

Zwerfafval
Naast de irritatie ziet Wassenaar ook een ander probleem: zwerfafval. “Gelukkig zien wij steeds meer mensen initiatief nemen om zwerfafval op te ruimen. Dat vinden we ontzettend tof.”

Over het algemeen is Wassenaar wel positief. “Ja, het is druk, maar de gebieden zijn ook wel gemaakt voor recreatie”, aldus Wassenaar die mensen verder oproept om de Broekpolder de drukke momenten, zoals weekenden en feestdagen, te vermijden.

Beluister hier het hele gesprek met boswachter Lisa Wassenaar: