Foto: Bart Zandstra

Bonte mix winnende brieven aan graaf Floris V

De oproep luidde: Help jij graaf Floris V bij zijn verkenning van Vlaardingen, zodat hij korte maar krachtige ‘nieuwe stadsrechten’ kan schrijven?

Bij de prijsuitreiking op donderdag 11 mei was graaf Floris V van de partij. De graaf wilde inside information over het Vlaardingen van nu. Hij bezoekt de stad op zondag 14 mei om bij de officiële 750e stadsverjaardag aanwezig te zijn.

De jury bestond uit burgemeester Bert-Wijbenga-van Nieuwenhuizen, schrijver Alex Boogers en museumdirecteur Léanne Selles. De burgemeester: “De winnaars tonen een mix van wat er leeft in de stad. Trots en kritiek gaan hand in hand. Vooral de aandacht voor het historische erfgoed viel ons op. Maar ook stipte een jonge briefschrijver aan dat Vlaardingen zijn best doet om de stad groener te maken en dat sommige kruispunten voor een kind nog best gevaarlijk zijn. Ik denk dat de graaf wel een beetje op weg is geholpen.”

De brieven van Cees Burggraaf, Jan van Hees, Jack van der Meer, Floris Moekestorm en de Marktbuurt Vreugdevuur Organisatie spraken de jury het meeste aan.

De winnaars kregen een weekend voor twee personen op ExpoCamp Vlaardingen en de nieuwe roman ‘Wij zijn van diamant’ van Alex Boogers, waarin het Vlaardingse verleden en heden een prominente rol spelen. De winnende brieven zijn op https://vlaardingen750.nl/ te zien en krijgen een plek op de tentoonstelling Ode aan de Stad in Museum Vlaardingen van 16 juni t/m 30 september.