Binnenkort wonen op Park Vijfsluizen: ‘eind van de zomer worden de eerste woningen opgeleverd’

De bouw van woningen op het Park Vijfsluizen vordert in een snel tempo. Steeds meer gebouwen rijzen omhoog vanaf het terrein en de eerste bewoners kunnen mogelijk al aan het eind van de zomer settelen in hun nieuwe huis.

De vierhonderd woningen, die gebouwd worden door projectontwikkelaar Heijmans, bestaan uit verschillende soorten en maten. “Er komen herenhuizen, twee onder één kappers en rijtjeswoningen”, vertelt ontwikkelingsmanager Chakir Ahaloui van Heijmans. Niet alle huizen worden in één keer opgeleverd. “Eerst worden de rijtjeshuizen afgerond, daarna volgen de herenhuizen”, volgens Ahaloui.

Oud sportgebouw

Tussen alle nieuwbouwwoningen in staat een oud sportgebouw. Volgens Ahaloui krijgt het oude gebouw een nieuwe functie in de wijk. Zo worden er zorgunits in het gebouw gemaakt en wordt er een stuk aangebouwd.

Hoewel de eerste mensen binnenkort al hun nieuwe huis in kunnen, moeten andere langer wachten volgens Ahaloui. “Wij hebben in de planning staan dat wij in 2025 of 2026 de laatste steen leggen.”