Het getroffen gebied zonder stroom (bron: Google Maps)

Bijna 11.000 Vlaardingse huishoudens zonder stroom

Vanaf zondagochtend 6:49 uur is er een stroomstoring in Vlaardinger-Ambacht en Vlaardingen-Holy. Van de Van Hogendorplaan tot Golfbaan Schinkelshoek is de stroom uitgevallen. In totaal zitten 10.980 huishoudens zonder stroom. Netbeheerder Stedin meldt dat er rook uit een elektriciteitsstation kwam en dat de storing ‘geruime tijd’ kan gaan duren.

Het gaat om de postcodes 3135 DA tot en met 3138 HD. Dat is alles ten noordoosten van de Westlandseweg, heel Vlaardinger-Ambacht inclusief Babberspolder, en alles ten noorden van de A20, heel Vlaardingen-Holy en de Broekpolder. Brandweer wordt massaal ingezet. Nadat het elektriciteitsstation veilig is gesteld en de monteurs aan de slag konden gingen de hulpdiensten aan de slag om kwetsbare mensen die zonder verkoeling zitten te helpen. Er is overgeschakeld naar GRIP 1, het hoogste opschalingsniveau, om te zorgen dat er geen slachtoffers vallen in de hitte.

Netbeheerder Stedin kan weinig zeggen over wanneer het opgelost is. Het probleem zal zeker tot 11:00 uur aanhouden, maar duurt mogelijk nog langer.

Update 9:42

Stedin heeft de oorzaak van de stroomstoring gevonden en kan gefaseerd huishoudens weer van stroom voorzien. De eerste 1.500 huishoudens hebben weer stroom.