Bezoek Museum Vlaardingen in de kerstvakantie

Bijzondere Vlaardingse tentoonstellingen en speciale speurtochten voor de kids.

Zin om iets leuks te doen deze kerstvakantie? Breng een bezoek aan Museum Vlaardingen. Leuk voor het hele gezin. Wist je dat Vlaardingen de belangrijkste haringstad van de Republiek was? In het museum ontdek je alles over dit visserijverleden. Maar er is nog veel meer te zien. Bezoek ook de tentoonstelling Lekker dan?!, over de duurzame relatie tussen Vlaardingen en de voedingsmiddelenindustrie. Of maak kennis met de Vlaardingse schilder Willem Brinkman in de tentoonstelling Kijken op gevoel. Via een speciale audiotour ontdek je de bijzondere verhalen die schuilgaan achter de kunstwerken.

De kinderen kunnen in het hele museum op zoek naar scheepsvlaggen, deze zijn te vinden op schilderijen, modellen, muurgrafieken etc. Of doe de fotospeurtocht en ontdek de scheepsmodellen in het museum. In de knutselhoek mogen alle kinderen hun eigen vlaggen maken om mee naar huis te nemen.

In verband met de feestdagen zijn er speciale openingstijden: maandag 26 december (tweede kerstdag) is het museum geopend van 12.00 – 16.00 uur. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari. Meer informatie is te vinden op https://www.museumvlaardingen.nl/.